Kedvenceim:)

Egy nagyon szuper blog, a francia gasztronómiáról:

- https://frankogasztro.blog.hu/

 

Nagyon jó kis étterem, nem messze a kikötőtől. Reggel 8 órától, késő estig nyitva tart. Szieszta ideje alatt sem zár be. Menüje változatos, és jó a kiszolgálás. Ha szerencsénk van, láthatunk Corsicáról menő-jövő nagy hajókat, és különböző tengerjáró hajókat, mivel ez az étterem pont a nagy kikötőre nyújt kilátást.

- https://www.lesanjuan.com/

 O'Sushi étterem, a sushi szerelmeseinek:) Helyben fogyasztás, vagy elvitel lehetséges. Sokféle választékkal, kedves kiszolgálással várják a vendégeket.  A kikötőnél található a sarkon, a keleti oldalon! Cime: Quai des Deux Emmanuels.

La Vigna. Szintén a kikötőben, a sushis mellett található, teraszos étterem. Kedves kiszolgálás, jó étlap, jó árak.

Hippopotamus: www.hippopotamus.fr, nagyon jók a hamburgereik! Cim: 58 Ave Jéan Médecin, 06300  Nice...a Place Massena sarkán.

Restaurant Le Québec: 43 rue Massena...www.restaurant-le-qeubec.1001menus.com...nagyon jók a pizzák, grill ételek...

Evasion, és Millenium 69: ez a két nagyon jó étterem Nizza mellett, a St. Laurent-du-Var városában található CAP3000 bevásárlóküzpont mögött, a tengerparton található. Nagyon  szeretjük a salátáikat, hamburgereiket

LE Bistrot de Port: 28 Quai Lunel, 06300 Nice... A kikötőben található, a nyugati oldalon, kicsit drága, de cserébe nagyon jó, minőségi ételek kerülnek elénk. Házi készitésü mind, és vadhalat ehetünk a tenyésztett helyett. Foglalás szükséges személyesen, vagy telefonon: 04 93 55 21 70.  Én legutóbb a sazrvasgombás, fésűskagylós rizottójukat kóstóltam, isteni volt!!!

Hard rock café: 5 Promenade des Anglais, 06000 Nice.  04 93 62 71 80...Gondolom nem kell bemutatni senkinek ezt az éttermet: Minden étel jó náluk:) Foglalás szükséges, de néha van szabad asztaluk. Nyáron viszont sor áll a recepciónál, igy inkább foglaljunk ha mindenképp ott szeretnénk enni.  Angolul mindenki beszél.