Éghajlat

Óceáni, és mediterráni hatások befolyásolják. A Földközi-tenger partvidéke mediterrán éghajlatú, de a magassabb hegyvidékeken, az alpi területeken változatos magashegységi éghajlat alakult ki. A tél enyhe, 6-8 fok a jellemző, a nyár mérsékelten meleg, 22-24 fokos átlaghőmérséklettel. Júliusban, és augusztusban gyakori a szárazság. Általában 10-12 órát süt a nap, mig északon ez csak 7-9 óra. A tenger vize augusztusban a legmelegebb, 23-25 fokos.

Nyáron kötelező a napszemüveg, napernyő a strandra, és naptej. Mivel a nap nagyon erős, akár már reggel 8-kor lehet napozni. A déli órákban itt sem ajánlatos kinn lenni, de sokan nem " tartják " be. Érdekességképpen, rengeteg ázsiait látni, akik esernyőkkel mászkálnak, mert annyira féltik a bőrüket, illetve sok embert láttam nyakig bebugyolálva is:)

Tavasszal, és tél elején sok eső esik, és akkor nagyon! Viharos szelek is gyakran fújnak ilyenkor, a tenger pedig ontja hullámait. Nagyon szeretem, igazi villámlás, mennydörgés sokszor szokott lenni. Ha csak sima nagy szél van, akkor az Antibes, és Biot közti partrészen megjelenik pár szörfdeszkás, akik próbálkoznak a hullámokon. De itt azért nincsenek akkorák mint mondjuk Ausztráliában, de volt hogy láttam, hogy sikerült felállniuk:). A kitesurf is gyakori, Cannes-ban, és Nizza mellett, St Laurent du var partjainál sokat láttam.