Szállodák

Szállodák tekintetében sajnos nincs nagy tapasztalatom, mivel mi nem túristáskodunk itt, igy csak közzétennék egy-két elérhetőséget.  A szállást jó előre érdemes lefoglalni, mert szezonba itt nagyon nehéz üres szobát találni. A legolcsóbb amit találtam, Nizza nyugati felén :

-Etap Hotel / 232, Route de Grenoble /van  fedett parkolója , illetve a szabadban is, mellette éttermek, és egy nagyon jó Amerikai hamburgeres található. Buszmegállót, illetve feljebb autózva bevásárlóközpontot is találhatunk. A központ busszal olyan 20perc minimum, kocsival gyorsabb, de nagy a forgalom.

A következő weboldalakat találtam:

- www.accorhotels.com

- www.ebookers.fr vagy com

- galahotels.com

- www.hotels.com/Nice

- www.homelidays.com

Ezt az utolsót is biztonsággal ajánlom szállás foglalásra, itt lakásokat, házakat kereshetünk, magánszemélyektől. Az oldal biztonságos, megbizható, ismerősömnek is két lakása van fenn. Sajnos azonban angol nyelven nem érhető el, csak francia, olasz és spanyol nyelv választható.

Nizza leghiresebb hotele a Negresco. 2013-ban volt 100éves.  1893-ban,  egy román fogadós és cigányhegedűs fia érkezett Monte-Carloba, akit Henry Nergescunak hivtak. Egy étteremben kezdett dolgozni, ahol hamar a ranglétra tetején találta magát, mint a Helder igazgatója. A későbbiekben egy francia épitésszel / eredetileg holland születésű / Edouard Niermansszal, és d'Alexandre Darracq pénzügyi finanszirozásával közösen kezdtek bele a hotel épitésébe, Nizzában.  1913 január 8-án megnyitotta kapuit a Hotel Negresco. Csillogó fehér homlokzata, és csodálatos kupolája ma is ámulatba ejti az embert. Hamar hatalmas sikere lett a hotelnek, özönlöttek az elegáns túristák, és hamar a hotelre ragadt a legpompásabb palota elnevezés. Első szezonjában, 800,000 arany frankot termelt. A háború alatt ideiglenes kórházként is működött, és saját pénzből 100 ágyat is fenntartottak. A háború végén Henry Negrecu párizsban halt meg, 1920-ban. A hotelt egy belga cég megvette, de hanyatlásnak indult, és úgy tűnt feledésbe merül. Ennek ellénre még megtöltötték a szobákat a  pihenni vágyó túristák.  1957-ben, egy családi tragédia miatt a hotel más kezekbe került, Monsieur Mesagne, és lánya Jeanne, majd későbbi férje, aki megvette a szállodát.  Hamar visszakerülnek az élre. Igyekeznek bemutatni a hires francia művészetet, különleges műtárgyüjteménnyel, amely folyamatosan bővült, ezzel is vonzva a leggazdagabb, művészetkedvelő embereket....

Egy kis érdekesség:)...a minap a tvben volt egy műsor egy párról, aminek a női tagja bár sosem volt milliomos, de ő annak látszatja magát! Egy sima 50m2-es lakásban laknak, a bútorai, ruhái szépek, de semmi extra. A férje azt nyilatkozta elfogadta felesége hóbortját, ha neki jó akkor legyen milliomos látszatra .Otthonukban a nő kisestélyiben járkál, és mindig tökéletes sminkkel, és hajjal. A nő rendszeresen megszólit gazdag embereket akár a nyilt utcán is, dicséri autójukat, és viteti is magát. A sétányon is renszeresen látható ez a pár, a nő szokás szerint szőke, magas vékony, szőrmebundába, csillógó felsőben, csizmában....Amiért ezt leirtam, a műsor végén pont a Negrescoba ültek be, a teraszra, és semmi más nem volt elöttük, csak egy kis üveg viz!!! Na ezen jót nevettünk, mert ha már annyira milliomosnak és sznobnak akarok látszani, nem egy kis vizet fogok rendelni! :)