Tudnivalók az utazáshoz

- Autóval, illetve repülővel érhető el Nizza városa. Mi autót használtunk többször, egyszer Győrig, egyszer Budapestig. Az út, négy megállóval számolva is 13 órára tehető. Érdemes hajnalban indulni, hiszen nagyon szép a táj, főleg amikor az ember már leér az olasz partra, és onnan pedig ide, a Francia Riviérára. Nyáron este 9 óráig, néha egy picivel tovább is még világos van, igy lehet gyönyörködni a tájban, az eldugott kis öblökben, az érdekes házakban, amik sokszor olyan helyekre épülnek, hogy nem is gondolná az ember, hogy oda valaha is nagy autókkal lehetséges volt felmenni. Néha csak ámultunk, mikor hegyoldalakba, hegytetején, peremen láttunk épületeket. Nyáron aztán érkeznek a tenger-, és óceánjáró hajók is, Genova az egyik állomásuk, utána itt Nizza mellett, Villefrance-sur-mer városában is láthatóak, illetve nagy ritkán Nizza kikötőjében is találhatunk egyet.

 Pályamatrica szükséges magyar részen / https://www.autoclubtravel.hu/info.jsp /, majd Szlovéniában is,  Olaszországban, és Franciaországban  fizetős kapukkal fogunk találkozni. Érdemes már otthon eltenni pár Eurós érmét, mert mi csak olyan kapukkal találkoztunk ami a dombornyomásos bankártyát fogadja csak el, a készpénzen kivül persze. Figyelni kell azt is hova, melyik sorba áll be az ember, ha jól emlékszem bal oldalt van azok sora akik havi / éves matricával rendelkeznek, középen vannak azok a kapuk / ami nekünk is kell / ,  ahol fizetni kell, és jobb oldalt a motoroknak, teherautóknak van fenntartva hely.

 

 

-Repülővel, Bécsből és most már Budapestről is  indulhatunk, fapados járattal az út 1 óra 20perc, a gépen italt, és snacket kapunk, de csak az Austrian légitársasággal. Wizzair járat most jelenleg Bécsből olcsóbb mint Pestről, inni és ennivalót nekünk kell fizetnünk.  Vigyázat, a jegy nem tartalmazza a feladott csomagot! Általunk használt oldal : www.cheaptickets.de, illetve az Austrian és Wizzair hivatalos oldala. A Wizzair itt Nizzában a kettes terminálon található, az egyes termináltól villamos ingyen igénybe vehető a kettes terminálig.

  Nizza központja taxival, busszal illetve vonattal is hamar megközelithető...itt még él az Uber szolgáltatás, applikáció letöltése után, adatokat, bankkártyát megadva egyből igénybe vehető. A buszmegálló a reptérről kijövet, az egyes terminál előtt van, a Promenádon. Vonat pedig a legegyszerűbben a terminálból kijövet egyszerűen át kell sétálni a villamos sinek mentén a túloldalra, és jobbra a nagy épitkezés, és üvegépületek elött végigmenni a felüljáróig. Már látni fogjuk a vonatot, és a kicsi állomást. Jegyet mindenképp vegyünk, és el ne felejtsék komposztálni a sárga kihelyezett 'szerkezetben' mert keményen büntetnek. Jegyet a vonaton is vehetünk, de az új dijszabás miatt nem a normál árat, hanem kilométer alapú árat fognak nekünk számolni...

.Austrian Airlines járatot használunk általában. A repülőtér Nizza nyugati szélén található, busszal egyszerűen megközelithető a központ. A Cannes-ból érkező 200-as járatszámú, és a Grasse-ból érkező 500-as járatszámú busz a reptérre is bemegy, és Nizza központjába folytatja útját, végig a part mentén. Illetve a 99-es számú Aéroport járat is használható. Elutazásnál pedig, a fő pályaudvarról / Nice Ville Gare S.N.C.F / indulnak buszok a reptérre, minden fél órában, 99-es számmal, és 4 eurós jeggyárral.

 

 

Az itt tartózkodás alatt ajánlatos mindenkinek fokozottan vigyázni az értékeire, az utcán, vonaton, buszon, strandra se menjünk nagyobb összeggel, okostelefonunkat se mutogassuk nagyon....sajnos vannak emberkék akik a túristákra utaznak.  A parkolásánál sok embert fognak látni, akik elképesztő helyeken állnak, mi ne nagyon tegyük, ha nem muszály tilosba ne álljunk meg, mert elviszik a kocsit. Az autóban se hagyjunk semmi értéket, még egy reklámtáskát se.